Kanyarkövető LED fényszórók (SRH)

Éjszakai autózásnál a fényszórók által megvilágított terület a kormánykerék állásának megfelelően balra vagy jobbra fordul, így Ön jobban látja az autó előtti útszakaszt.

LED hátsó lámpák

A C-formájú hátsó lámpatest Subarukra jellemző egyedi megjelenést biztosít az új Foresternek. A LED fényforrások használata tökéletes láthatóságot kínál.

LED ködfényszórók

A stílusos és sportos LED ködfényszórók a nagy bevilágítási területnek köszönhetően rossz időben javítják a látási viszonyokat.

18‘‘ alumínium ötvözet keréktárcsák

A Platinum felszereltséghez robusztus kialakítású, többküllős 18 colos, ezüst/fekete színű alumínium ötvözet keréktárcsák tartoznak 225/55 R18 gumiabroncsokkal.

18‘‘ alumínium ötvözet keréktárcsák

Az Exclusive Cross felszereltséghez masszív, 18 colos, fekete színű keréktárcsák és 225/55 R18 gumiabroncsok tartoznak.

17‘‘ alumínium ötvözet keréktárcsák

A Trend/Active/Comfort felszereltségekhez stílusos, ezüst/fekete színű 17 colos keréktárcsák és 225/60 R17 gumiabroncsok tartoznak.

Hűtőmaszk

A merész és stílusos, kiszélesedő hatszögletű hűtőmaszk erőteljes és meggyőző kiállást kölcsönöz a Foresternek, a fényszórók és a ködlámpák dinamikus vonalai tovább fokozzák ezt a hatást.

Tetősínek

A beépített tetősíneknek köszönhetően a csomagtartó felszerelése egyszerű, és így könnyen szállíthatja mindazt, ami fontos Önnek, legyen az síléc, kerékpár vagy szörfdeszka.

Elektromos mozgatású napfénytető

A tetőlemezbe becsúsztatható, nagyméretű napfénytető panoráma kilátást biztosít a környezetre, és kellemes szellővel frissíti az első és hátsó utasokat. A napfénytetőhöz elhúzható árnyékoló is tartozik.

Tetőspoiler

Az aerodinamikus tetőspoiler csökkenti a légellenállást, valamint kifinomult és stílusos megjelenést kölcsönöz az autó hátsó részének.

Elektromos csomagtérajtó

A motoros mozgatású csomagtérajtó egy gombnyomásra feltárul, hogy Ön pillanatok alatt bepakolhassa holmiját, és már indulhasson is.

Esőérzékelős ablaktörlők

Az automata ablaktörlő-vezérlés szenzorai érzékelik a szélvédőre hulló csapadékcseppeket, és a körülményekhez igazítják a törlés sebességét, illetve intervallumát.

Szennyeződésmentes oldalküszöb

Mivel az ajtópanel teljesen eltakarja az oldalküszöböt, ki- és beszálláskor nem kell tartania attól, hogy összepiszkolja ruháját, még akkor sem, ha a Forester karosszériája erősen szennyezett.

Kényelmes beszállás

Az ülésmagasság, valamint a küszöb és az ajtóoszlop kialakítása még kényelmesebb beszállást kínál a hátsó utasoknak.

Praktikus küszöbfellépő

Az új Forester hátsó ajtóinál mindkét oldalon kényelmes küszöbfellépő került kialakításra, amelyekre stabilan felállhat, amikor pl. egy kerékpárt vagy kenut rögzít a tetőcsomagtartón.

Kulcs nélküli ajtónyitás és nyomógombos motorindítás

Ha Önnél van a kulcs, akkor elég megfognia a kilincset, és máris nyithatja/zárhatja az ajtókat, az e-BOXER rendszer pedig gombnyomásra indul. Ha mégsem lenne Önnél a kulcs, az ajtókat egy öt számjegyű PIN-kóddal is kinyithatja.

Kormánykeréken elhelyezett vezérlőgombok

A kormányon elhelyezett vezérlőgombokkal kényelmesen irányíthatja az audiokészüléket és a Bluetooth® (*1) kihangosító rendszert (amihez okostelefonja automatikusan csatlakozik), így Önnek kizárólag az útra kell figyelnie.

Elektromos ülésállítás memória funkcióval

Az ajtókon elhelyezett gombokkal kétféle beállítás tárolható el. A memória nemcsak az üléshelyzetet, hanem a külső tükrök beállítását, és az utasoldali tükör tolatáskori lehajtott helyzetét is eltárolja.

Információs kijelző a műszerfalon

A műszercsoport közepén egy 4,2” méretű LCD kijelző található, amelyet igényei szerint testre szabhat, így a kívánt információ mindig szem előtt lesz.

Tolatókamera

Hátramenetben praktikus segítséget nyújt a tolatókamera rendszer, ami segédvonalakkal könnyíti meg a manőverezést és megmutatja, hogy mekkora szabad hely van az autó mögött.

Oldalsó kamera

Az utasoldali visszapillantó tükörbe épített kamera képe a multifunkciós kijelzőn jeleníthető meg. Használatával még könnyebben manőverezhet parkolás során.

Multifunkciós kijelző

Az elektromos rendszerek állapotától kezdve, az energiaáramlás kijelzésén keresztül, a járműdinamikai vezérlőrendszer működésén át, a szerviz esedékességére való figyelmeztetésig bezárólag mindent leolvashat a kijelzőről. Mindezeken túlmenően figyelemmel kísérheti az üzemanyag-fogyasztás alakulását is.

Infotainment rendszer

Az érintőképernyő ugyanolyan praktikus megoldást kínál a zenék kiválasztására, mintha okostelefonja képernyőjén böngészne. Egyszerűen csak csatlakoztassa okostelefonját Bluetooth® (*1) kapcsolattal vagy az USB-porton keresztül, és máris a központi érintőképernyőn válogathat zenetárából. A rendszer Apple CarPlay (*2) és Android Auto (*3) rendszerekkel is kompatibilis.

Prémium audiorendszer

A Harman/Kardon legújabb Green Edge technológiájával kiegészített prémium audiorendszere 9 db hangszóróval és továbbfejlesztett akusztikával teremt hamisítatlan hangzást az új Forester utasterében.

USB és AUX audio csatlakozások

Csatlakoztassa iPod® készülékét vagy egyéb hordozható zenelejátszóját a szabványos AUX vagy USB bemeneteken keresztül, és hallgassa kedvenc zenéit a Forester audiorendszerén. Két USB-bemenet segítségével egyszerre két eszköz akkumulátorát is töltheti.

Kétzónás automata klímaberendezés

A vezető és az első utas külön-külön állíthatja be a számára legkellemesebb hőmérsékletet, és a kétzónás, automatikus klímavezérlés tartja a kívánt értékeket.

Komfort a hátsó ülésen utazóknak

A hátsó utasok külön szabályozhatják a levegőbeáramlás mértékét és irányát, az ülésfűtéssel pedig a hideg téli napokat tehetik kellemesebbé.

Középkonzolba integrált tárolórekesz

A tárolórekesz mérete lehetővé teszi nagyobb tárgyak, mint pl. kisméretű táblagép kényelmes elhelyezését. Mindemellett a tárolórekeszben 12 V-os csatlakozó is található.

USB töltőcsatlakozók hátul

A középkonzol hátsó részén két USB töltőcsatlakozó áll rendelkezésre a hátul utazók számára.

Osztott tárolózsebek

Az első ülések háttámláin osztott tárolózsebek találhatók, így külön hely van pl. okostelefon, táblagép és magazin számára is.

Könnyen tisztítható kárpit

Élvezze a szabadtéri tevékenységeket nyugodt szívvel. Az Exclusive Cross modellek ülései és ajtajai puha tapintású, könnyen tisztítható anyaggal vannak bélelve.

Tágas csomagtér

A széles és közel négyszögletes csomagtér elegendő helyet biztosít. A nagy ajtónyílásnak köszönhetően a ki- és bepakolás is könnyű.

Praktikus megoldások

A csomagtérben számos megoldás segíti a még gondtalanabb szállítást: bevásárlótáska akasztó található mindkét oldalon, valamint 4 db csomagrögzítő füllel rögzíthet pl. csomagrögzítő hálót. Ráadásul a csomagtérben is található egy 12 V-os csatlakozó.

Fűthető kormánykerék

A kormányfűtésnek köszönhetően hideg időben még komfortosabb lehet a vezetés.

Kihajtható kartámasz

A belső tér minden utas számára kényelmet kínál, a hátsó ülések középső kartámaszában pohártartók találhatók.

Egy mozdulattal lehajtható hátsó ülések

A 60/40 arányban osztott hátsó üléseket a csomagtérben lévő karral egyetlen mozdulattal lehet ledönteni, és így a csomagteret pillanatok alatt megnövelni.

Éberségfigyelő és vezetőfelismerő rendszer

A műszerfalba épített kamera felismeri a vezetőt, illetve menet közben folyamatosan figyelemmel kíséri a vezető éberségét.

Egyéni beállítások a vezetőfelismerés alapján

A regisztrált felhasználóknak elegendő beülniük a vezetőülésbe, és a vezetőfelismerő rendszer automatikusan beállítja az üléspozíciót, a külső visszapillantó tükröket, valamint a legutóbb használt egyéni beállításokat (pl. klímabeállítás, kijelző beállítások stb.).

Figyelmetlenségre és fáradtságra figyelmeztetés

Az éberségfigyelő rendszer jelzi, ha a vezető nem figyel az útra, valamint riasztással jelzi, ha a vezető szemhéjának mozgása alapján fáradtságot észlel.

*1 A Bluetooth a Bluetooth SIG, Inc. America bejegyzett védjegye.
*2 Az Apple CarPlay az Apple Inc. védjegye.
*3 Android™ és Android Auto™ a Google Inc. védjegyei.